Alahan mual

Masa awal awal takde alahan dah masuk 7w baru datang alahan ni . Serious tak larat . Macam mana nak elakkan dari muntah ni . Lagi lagi time gosok gigi 😭 #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Saya masa dpt tahu pregnant masa dah 6w. Start alahan masa 8w. Mmg saya pun alami apa yg awak alami, masa nak berus gigi tu, Allah je yg tahu perasaan tu, mmg muntah. Sampaikan mcm fobia sbb saya alahan sampai 24w. Mmg sepanjang alahan tu, saya kerap tukar2 ubat gigi dan berus gigi. Berperang dgn diri sendiri nak berus gigi 😭 Bukan takat berus gigi, sabun pun tak boleh bau. Bertukar2 sabun mandi dgn sabun pencuci pakaian sepanjang alahan tu. Sampai kadang tu terpaksa suruh suami jauhkan sabun kt bilik mandi tu supaya saya dpt mandi dgn aman 😂

Tah la memang kena hadap jugak kot huhu. Kena try test tukar apa yg sesuai dengan kita. Saya kalau time perut berangin lagi senang rasa mual. So kadang saje paksa diri muntah nak bagi keluar angin, baru rasa lega sikit walaupun penat gak la hadap. Tu yg awal pagi nak gosok gigi memang mual je rasa sbb perut tengah kosong. Nak kurangkan memang kena sentiasa perut terisi sikit