TAK RASA TENDANGAN BABY

Masa 17weeks saya dah dapat rasa tendangan baby tapi 2/3 kali sahaja selepas itu sampai skrg nak masuk 19weeks saya tak rasa dah . Saya dah cuba tekan tekan perut / kacau kacau perut nak bagi baby tendang tetap tiada patut ke saya risau atau normal sahaja ni kandung ketiga yg kedua saya gugur masa 3bulan . Yg anak first masa 20weeks baru rasa .

3 Balas

Selalunya 17 weeks tu halus lagi rasanya. Kadang tak boleh beza pun kick baby atau angin perut. So normal lah kalau kejap rasa kejap tidak. Lagi lagi kalau jenis perut tebal. Memang tak rasa apa pun. Kalau nak rasa betul betul kuat 27w keatas.

1mo ago

Ohh saya pun dah lupa rasa tendangan baby macam mana sebernanya 😅 sebab anak sulung dah 4tahun .. Alhamdulillah lega saya baca sis tulis ni …

Normal sis saya pun macam tu. Nurse kk bagi tahu sebab weeks 17 tu rasa sikit2 je. Bila 20weeks ke atas baru kuat rasa.

1mo ago

Inshaallah takde apa2. Saya pun sekarang dah weeks 22 ni baru kuat rasa. Hampir tiap hari akan rasa lagi2 bila malam. Kalau siang kita jalan2 and buat kerja tak rasa sangat.

kalau was2 pergi cek

2mo ago

Baiklah terima kasih ..