Siapa sini due july 2023...

Manatau kita bolee kongsi pglaman, sbab sya frstme baby jdi pgthuan kurang sikit....

41 Balas

Saya due july dan first mom jugaa. Kadang terhibur dengan alahan sendiri. Betul orang kata. Craving nak sesuatu tapi makan sikittt ja. Lain takleh masuk dah. Hari seterusnya nak makan lain. Taknak sama dengan semalam ka minggu lepas ka 😂😂 tak tahu siapa yang mengadaa. Alhamdulillah second pregnancy, yg first gugur 6w sbb kromosom tak sempurna. Now alhamdulillah melekat lagi. Tapi tula enjoy betul setiap perubahan kat diri 😂😂 semoga segala urusan kita semua dipermudahkan , bayi sihat dan sempurna dan dipermudahkan bersalin ❤️

2y ago

woww ada geng... wahhh ini kli laa... alhamdllh rzki sis... jaga diri baik2 tau...

Hi geng July 2023 😝😝 sy due 14/07 tp blum buka buku lgi haha skng mood mls gila nk pergi kija time nk g kija tuhla pening lah ape lah. tapi alhmdulillah dri awal blum ade mual dn muntah2. Salera mkn nk yg pnas2 jer klau lauk atau nsi dh sejuk xde salera nk mkn. klau bolh nk peluk je suami 24jam xnk kasi lpas haha 🥹🥹 blum buat dating scan kli kedua lgi arituh masa p scan bru 5w bru ada kntung. Hrap2 bby mmbesar dgn sihat dn sempurna 🤲🏼

samalah. due julai 2023. ikutkan dah 6 minggu juga. tapi tak pergi scan pun. awal bulan 1 baru boleh buka buku. dah dekat2 tarikh buka buku baru nak scan. ok kan kalau scan lambat sikit. hehe alahan tak teruk sangat. mual2 jee. tapi tak boleh nak telan nasi and lauk2. bau tumisan masak pun tak boleh. so far, minum tamar koko, biskut oat, susu, buah2. tu je yang boleh telan. selebihnya kena try and error dulu. hahahaha.

2y ago

depend pada setiap kk kot, sebab kk tempat saya cuma minta salinan ic suami isteri and sijil nikah je..

Hi mommy. Saya pun due bulan july. 16/7/2023. Sya pn first time bby. Jdi byk tk tau apa2. Just tnya org2 yg ada anak ja. Hehehe sya kurang alahan tpi cuma tk lalu makan. Makanan pn memilih tk macam dulu. . Tk boleh msok dpor utk memasak. Bau tumisan bawang atau minyak pn tk boleh jgk. Klu berus gigi asyik nak termuntah ja . 😂

2y ago

hii mommy juga.. wahhh ada geng baby laa.. sama la frst baby.. tula anty ckp app ni bgus bole komen bole shre pndpt bole tnya2 so bila gna app ni sgt2 mmbntu.. kurg alahan ikt ok sis xda morning sckns mcm sya.. mmlih mknn tu mmg laa hormon kita xmcm dlu dah kn.. smua d mkn pn kkdg mknn kita xsuka pn bole jd suka 😅.. nmanya pmbwaan baby.. haaa sama... sjak sya prengt sush sgt mau tngk msuk dpur tumis bawang putih sgt2 xbole hidu klau hidu ja cnfm munta2 🤣 apa lg bau2 yg xmnyenang kn hidung.. bau prfume pn xbole... wngi sgt pn xbole.. brus ggi pn kkdg rsa nk tukar ja ubt ggi tu 😅.. bgni laa kita klau prgnt... hrp2 laa abis ni alahan.. mau sgt normal blk spya byk bnda bole mkn

sy insyaAllah 7/7 due..baby 1st 🥰 selesai dah buat buku pink genap week 10 last week. next appt bulan 1 nanti. minum air gula taktahu bila..risaauu..haha.. btw x de alahan sangat. cuma kadang tu datang malas yg melampau dan rasa mual tapi x keluar muntah..haha

2y ago

eh takla..tak kena minum air gula pun lagi..hb dan bmi semua okay setakat awal trimester ni..akan datang taktahu.. biasa kalau airgula tu..mmg prosedur kena minum kalau umur 25++ kan ? ke sy salah..😅

sama la baby july. alahan x teruk. mual2 n hampir muntah ja ada. tp xbest la skg mmilih mknan. x minat sgt dgn mkanan. tp kena mkn jgk. n ada bleeding ketul2. tp dah pegi jmpa doc . alhmdulillah baby sehat. dah kena suruh buka buku pink.

2y ago

wahh baby geng laa... ohhh sykur alhmdllh mual munta awl ok jgaa.. hmm biasala kn hormon kita sdh brubh tu jdi mcm tu mmlih mknn.. sykur alhmdllh bby shat... ohh dah buka buku pink okk sma laa.. tp alahan sya trukk sis... sya xbolee hidu bau bwg.. bau2 yg pelik2 bau2 yg xsdapp d hidu sya xbolee.. if sya hidu cnfm sya munta... 1hri bole 5x munta klau thidu atau rsa mual mmg akn munta... mmg kkdg rsa nk je mnta tahan kat hsptl sbb xtahan dgn morng scknss mcmni 😅

Saya july 2023... Semoga kandungan n bby kita semua baik2 n sihat saja sampai masa nk bersalin.. Sy pun anak First setelah 12thn penantian.. Semoga kita semua dipermudahkan dan diberikan kekuatan dimasa kehamilan.. Aamin Ya Rabbi

hi semua. sy pun InshaAllah due July 2023. #firstbaby Alhamdulillah setakat ni alahan x teruk sgt. muntah cirit birit sekejap sekejap gitu ja. cumanya kurang selera mkn. perut lapar tpi nk mkn apa pun xtahu. tgk semua mknn rasa loya.

2y ago

sykur alhmdllh. xapa jnji ada isi prut jngn biar kosong ja.. ok la sis xda alahn.. sya dah kurg alahan mrng sckns xtruk dah.. hahahahhaa suami ye.. ok la tu drpd buang bgus suami bg abis 😅

due 7/7 . now 36week . selera makan kurang . and makan sikit dah rasa kenyang sangat . semogaaa kita semuaa dapat melahirkan dengan mudah dan selamatt secara normal tanpa koyakkan . dipermudahlah segala urusann aaminn 🤲🏻

Hi mommies! Sy pun sama geng July 2023. InsyaAllah EDD 14/7/2023. Doakan sy ya mommies sbb sy pernah keguguran. Diharapkan yg ni sihat sempurna sehingga melahirkan. Skrg dah nak masuk 10 weeks 💖 #firstbaby

2y ago

hi mommy... wahhh sama laa geng july.. sya due 5july... insyllh.. smoga kali ni kndngn kmu baik2 sja.. kita sama2 bdoa.. jaga kshtn baik2 tauu...