BABY MENGERAS

Hello mamy, nak tanya. Mcm mana rasa baby mengeras ya? Saya tertnya2 ? jgn kecam yaa, this is my 1st baby.

2 Balas

Doc cakap baby tak mengeras , sebenarnya rahim yang mengeras . Masa saya pregnant dia tak sakit pun , cuma bila keras tu shape perut (bulat baby) akan ketara lah . Contoh kalau baby awak suka duduk kanan , time biasa awak tak nampak pun dia kat kanan tu tapi time mengeras perut automatik akan senget sebelah menonjolkan rahim yang tengah keras tu

5y ago

Ohh faham2, hehe. Thankyou siss info

Macam experience saya, perut mengeras tu macam sakit kita2 kat bahagian perut. Macam rasa tegang.