Bekerja shift

Hi mami², sape ade pengalaman anta anak kat pengasuh.. smlm first mlm anta anak g pengasuh.. pagi td pengasuh ckp, anak taknak tidur taknak susu asyik menagis je nak org angkat dia jee.. mcm mne ye nk buat kalau kes mcm ni 😔

2 Balas

Normal lah tu awak. Baru mlm 1st. Baby masih x pandai menyesuaikan diri die dgn sekeliling die. Die masih rasa x selamat dgn sekeliling die. Biasa sekeliling die, awak husband dan rumah yg die kenal.. Nie tempat bermlm tempat baru, tido pula dgn org baru- pengasuh .. Bg baby masa untuk sesuai kan diri die.. Lama2 nnt okay lah. pengasuh tu kena sabar sikit. Kena pandai ambik hati baby. Benda biasa awak. Mummy pun hati kena kental. Nk x nk kena kerja kan.

Hi awak. Sabar ya bg peluang dia biasakan dkt rumah pengasuh. 1st night lagipun. Pengasuh kena mainkan peranan lah. Kalau dh bermalam2 tknak baru cari alternatif lain