anak setahun takmau makan

hi mami2, ada tak kat sini yg anaknya sama mcm anak saya susah nak buka mulut bila makan 😞 saya dah bagi macam2 texture kt dia lembik keras semua dia takmau 😭 pening jugak fikir & kesian takut tak kenyang . Anak sy dbf , harini timbang berat cuma naik 100g ja dari 9 bln haritu . Mami2 boleh share tak apa yg perlu sy buat untuk naikkan selera makan anak ? sy ad cuba untuk bagi vitamin tambahan untuk dia tapi dia muntahkan 🙃 so skrang ni sy&husb tengah pening fikir macam mana nak tambah berat badan dia 😂

4 Balas

sama la sis anak kite, xtahu nk buat ape dah. tpi anak mmg dlm fasa tumbuh gigi. so x tahuu puncanyaa nk tumbuh gigi ke ape. masih mencari solusi juga 🥲

Dah try buat makanan style finger food? N suap anak sambil dukung n layan view luar rumah. Kalau anak taknak juga kena check gusi takut nak tumbuh gigi

Kalau makan sambil tengok tv atau hp cuba kurangkan atau alihkan kerana itu antara sebab anak kemam makanan atau tak buka mulut

Dah check gusi anak kot kot nak tumbuh gigi?