Starter solid food for 6 months baby ??

Hi mamas, I excited for my 1st baby dah boleh start makan soon. Tapi barang i tak beli lagi. ? Boleh mamas share apa yg penting for starter? Lepastu mamas prefer steamer blender or hand blender ya? Mana lagi better? Thanks in advance mamas ??

2 Balas

Both ada pros and cons. Food processor (boleh steam dan blend) lepas steam boleh terus blend dalam tu jugak. Tapi banyak part nak kena basuh. Hand blender, boleh blend apa sahaja dan di mana sahaja (mangkuk, kole, cawan). Dan tak banyak part yang perlu dibasuh. Senang. Cumanya, x boleh steam la. Steam guna alat lain lagi.

Barang yang penting untuk permulaan antaranya : Baby chair, Mangkuk, Sudu, Straw cup/sippy cup/cawan, Bib (kain/getah),