Bersama selepas gugur

Mama2..sy gugur mggu lepas...darah dah kering nak mandi wajib dh... Boleh x trus bersama suami selepas kering ni? Boleh share pengalaman mummies ke..jgn kecam ye..sy nk tau..Terima kasih ##pleasehelp ##ingintahu ##miscarriage ##bantusharing ##firstbaby ##firstmom

15 Balas

Hai sis. Kalau boleh berpantang dulu, jangan bersama suami dlm sebulan. Sebab rahim belum pulih buat masa sekarang. Kalau boleh nak try conceive lgi tunggu lepas 6bulan (ikut saranan doktor). Tapi kalau nak cuba lepas 3bulan pun boleh. Kalau macam sy dulu, try conceive selepas 3bulan tapi masih juga miscariage. Sampaikan 4kali miscarriage. Last2 tu sy merancang makan pil selama 1 tahun (2021) And try conceive lagi 1 tahun (2022) 😅 baru tahun ni ada rezeki pregnant lagi. 🥰 sy harap awak buat keputusan yg terbaik ya. Jangan skip makan folic acid.