Family Planning IUCD

hi mama semua 👐🏻 saya #firsttimemom di sini.. ada tak sesiapa di sini yg ambil IUCD ?? boleh share pengalaman tak? 🥹 segala risiko dia skali.. selain dari setiap badan org lain2 effect dia😆 mcm sepanjang pasang tu ke, sepanjang semasa pakai dan lepas pakai.. aktiviti harian pulak mcm mana? penjagaan harian? especially waktu bersama tu😅 saya nak amek pill mmg leceh cara pakai dia.. takleh miss sehari and kena fixed waktu dia.. nak amek depo pulak mcm still leceh sbb nak kena igt juga setiap next month.. IUCD dgn operation lah yg nampak effect dia panjang sikit kan.. kenapa laaa lelaki tak amek kerjasama skali🥹 pakai condom pun liat beno.. suruh buat operation kang lgi lah merentan.. stgi diingatnya terus tak bernafsu lah bagai... haihhhh#bantusharing #pleasehelp #pleasehelp

1 Balas

sy haritu dah try pasang tp failed mungkin sbb doc tu tak pandai sgt hahah. nanti 10/7 sy repeat pasang, sy update ye. yg sy tahu tiap 6 bulan kena cek tali tu masih ditempat asal or tak. sbb kalau teralih/senget, risiko utk pregnant tinggi.

10mo ago

eh takkk. dia akan masukkan mulut itik tu duluuu. lepastu baru alat iucd tu haa. mmg ngilu yahh hahaha. skrg ni depo dulu sbb malas makan pil takut lupaaa. tp nk try lg sekali lah iucd tu. kalau failed jugak mungkin mmg depo saja or kumpul duit pasang implanon tu huhu