Gegata & Ayam

Hi mama semua. Before ni saya ada post tentang gatal gegata yang saya alami selama beberapa hari. Akhirnya saya dah jumpa yang sesuai buat saya syukur pada Allah dengar doa saya bagi hilang gatal2 tu. Saya guna minyak gamat, cepat baik. Tq pada semua mama yang share apa ubat/cream semua pada saya. Cumanya sekarang saya agak was2 untuk makan risau allergic. Tapi jika ayam, boleh ke makan? Ada yg kata ayam bahaya nanti makin naik. Saya cuma nak pendapat ibu semua, boleh share? Tq ya. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

allergic ni depends dgn kite sendiri. ade org alah dgn ayam. ade org dgn kacang. ade org alah dgn sabun. mcm sye alahan kekacang dgn seafood. jadi kalau nak sng tau alah ke ape, boleh buat allergic test, dkt private hospital ade. dlm 500 ke atas depends berapa byk jenis allergic test kite nak buat. kalau x kena try mkn sikit2. contoh kate try mkn ayam tgu dlm 24jam. kalau ade naik rashes or bengkak ke gatal2 ke mkne nye ayam la. kalau xde naik ape2 mslh dlm 24jam, mkna bukan alah dgn ayam.

Kena try n error makanan..