Knp Sy Xda Tanda2 Mengandung.. ?

Maksud sy mual, muntah2 mengidam..cuma kuat mkn je.. Berat badan sy pun mendadak naik?.. Normal ke xmual muntah2.. Tnye je.. Sbb ni first preg

34 Balas

Sama macam saya... Tak muntah pun. Cuma mual sikit pastu penat melampau.. Sekarang masuk 16w sakit kepala macam nak pecah dah seminggu... Yang paling buat saya risaukan baby, sejak mula pregnant saya sensitive teruk. Semua benda, pecakapan orang, perbuatan orang buat saya terasa & tertekan.. emosi saya terganggu sangat. Saya takut effect kat baby

sy pun kurang alahan dari awal pregnant . now dah 6 bulan .. boleh masak dari awal pregnant .. takde alahan muntah atau bau ..cuma sakit pinggang je dari mula sampai sekarang . bagi sy tu rezeki seseorang .Alhamdulillah sy dapat buat kerja macam biasa . selera makan pun normal walaupun ada mengidam makanan.tak makan banyak pun

5y ago

Ye btul.. Sy pun skit pinggang.. Mkn kuat.. Tp mistake nyaa.. Sy sll nk tidur

Sma dgn sy.. Tp sy kurg selera mkn smpai rsau dgn nutrition yg baby dpt stiap hati. Sy mkn pn main pksa sbb rsau baby lapar hahaa.. Myb baby sy x suka mkn, n time pregnant ni sy lbh byk habiskn msa dgn tgk movie n shopping.. Anyone yg mcm ni ka time pregnant?

normal tu. better enjoy time tak mual2 ni. most people lagi teruk mual nye. time saya takde sangat mual2 ni. nak makan apa pun sumbat je. seafood pun sy bedal. tp depends pada badan juga. hehe

Sama mcm kndungan sy yg kedua.ms prgnt kt dia lgsg xde alahan..skg dia dah besar umo 4taun..dri die umo 2taun jenis xleh bau sgt mknn ad time2 die sdiri jd mual cmtu..blh plk cmtu kn..🤭

saya skrg dah nk masuk 6bulan.. alahan masih lagi ada.. hanya tuhan saja yg tau.😅 masuk sikit keluar banyak.... tips nak elak.. makan dlu.. lama sikit baru minum.. hehe

Normol sis.. Hihi mcm sy dr kndungan 4minggu smpi la beranak xde lngsung mual ke, muntah2 ke.. Alhmdulillah allah permudahkn hihi.. Cume mlm xblh tdur jee 😆

Bestnya tak ada alahan. Tak apa sis, selagi boleh makan, makan je. Orang yang alahan ni kalau boleh nak makan macam biasa tapi tengok makanan semua nak muntah 😅

mcm saya sis alahan tu xde sngt biasa2 je tak boleh bau busuk je. kuat mkn.. lambat mkn perut sebu da mkn fuhhh selese br boleh buat keje.. 😅 kuat tido..

sy mngdung bby ke 3 n 4 ni sy lngsung tk muntah mual2.. sis pn heran gak😅.. tp tu smua normal sis.. kta prgnt smua cra brbeza2😊