Macam mana nak turunkan kuning anak 😩

Makin hari makin naik pulak kuning dia . Kesian dekat dia asyik kena amik darah je . Dah macam macam buat dah still sama je 😭#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

44 Balas

anak sya pun sma dulu kuning lma sgt smpai 2 minggu. sya cuba mndikn dgn air daun sirih bru trun slow2 kuning. bnyk jgak cara lain sya cuba , last2 guna daun sirih bru ok. tgok atas budaknya jgak, klau ngam. smoga dipermudahkan sis

Klu ikut pd pglaman sy ank sy bru nim smggu kuning 5hri thn ward klua wad bru ikhtiar bg sapu lendir aloevera kt tpak kaki sapu stiap mse asal kering sapu kering time mndi cuci bersih lendir kt kaki kering siap mndi sapu lg..

Mak sy rebus asam keping tu lepastu mandikan anak sy dengan air tu... Buat dua tiga kali, alhamdulillah lepas tu kuning anak sy dh tkde.. 5 hari je kuning dia.. susu lactogen pun membantu untuk turunkan kuning baby..

Anak saya dulu pun kena kuning juga pernah naik turun & turun terus. Apa yg Dr & nurse nasihat, teruskan penyusuan dgn lebih kerap biar dia byk berak kencing, maknya jgn makan makanan yg panas mcm jamu, halia, kunyit

saya mandikan baby 2 kali shari pgi n ptg dgn daun inai pastu bgi susu setiap 1jam atau 2 jam bgi baby kerap mmbuang..rebus daun inai..kuning baby saya 187,180,149,110 n 75 alhamdulillah skrang tkde kuning dah

ikot petua ibu sy.. kata titik kan anggur hitam.. esok lusa troz trun kuning.. sbb.. mse adk sy yg bongsu lahir.. kuning nye tgi.. tu yg ibu buatt.. tu ikhtiar lain selain kerap susu kan

Cuba guna bunga kantan utk bg bby mandi..masak bunga kantan dengan air tuk jd air mndian bby.Air bunga kantan yg sdh dimasak bagi suam kuku utk bby mandi.cnfrm terus trn kuning bby..

anak saya dah 45 hari jaundice 😅 esok nak pg hospital cek lagi. anak saya aktif je, fully bf. kalau bf memang lambat kuning hilang.. saya pun dah pasrah asalkan dia sihat je huhu

bagi susu badan sekerap mungkin. baby kuning kuat tido. kejut dia kalau boleh setiap 1 ke 2 jam utk menyusu. ibu kalau boleh stop dulu makan herba² buat masa ni..

dua2 anak sya dlu. sya bg mandi rebusan kucai . lepas mandi biasa sapu2 dgn rbusan kucai dalam suhu biasa. bia kering sendiri. kedua.titik anggur hitam