Macam mana nak turunkan kuning anak 😩

Makin hari makin naik pulak kuning dia . Kesian dekat dia asyik kena amik darah je . Dah macam macam buat dah still sama je 😭#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

44 Balas

Ibu minum Susu kambing aje. Nanti susukan baby macam biasa. Sy pergi klinik 3 kali je check kuning lepas tu dah discharge. Alhamdulillah...

Beli hrba dekat kdai china ckp sja ubat untuk turun kuning caranya rebus herba tu biarkn jdi suam jgn cmpur air putih lpas tu mndikan bby

Sya minum air sengkuang n bgi anak susu formula s26 dri 204 trun 196 lps tun lg 46 , n make sure bby rajin berak kencing

ni pertua mak bidan la ..bedak sejuk dengan ayaq cap badak ..bancuh sekali tempek seluruh badan anak....cara kampung....

Saya pon stress ni. Kuning anak tinggi, lepas df terus naik smpai 252 pastu saya mix dengan fm pon sama. Buntu la.

sy mandikan anak dgn air daun kucai campur dgn air asam jawa. alhamdulillah menurun banyak jugala bacaan haritu

kne bagi baby susu setiap 2 jam.makin byk baby minum susu dan kecing atau berak lagy cpt trun kuning dia

cuba mndikn bby dgn air daun inai, ibu plak mkn anggur hitam.. in shaa allah kuning bby trun tros

saya bagi bayi mnum susu lactogen pd sebelah siang. sebelah malam sy breastfeed

mandikan herba untuk penyakit kuning Kat farmasi ada jual semoga membantu