Ade tips tak

Makan ape pun tp mulut sentiasa rasa masam.. Cam mna ye nak hilang kan mual nie... Berat turun sbb tak selera makn, n setiap kali makan muntah balik... 😔😔#firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Mulut selalu rasa masam tu disebabkn gastric juice terlalu byk. Da naik sampai ke atas. Better pn amalkan kerap makan dlm kuantiti sikit. Untuk elakkan angin juga. Sy masa preggy mcm nie la, gastric juice sgt byk sampai terpaksa muntahkn gastric juice warna kuning/ hijau. Lepas dah muntah, br boleh mkn dgn selesa. Gastric juice nie die akan tolak dr perut naik ke saluran pemakanan. Nk x nk, pn kena kerap makan juga.