Bayi 4 bulan selsema

Macamana nak hilangkan selsema baby 4 bulan? Dah guna sterimar dengan nasal aspirator. Sometimes saya sapu krim youbaby tapi still banyak hingus. Ada tips lain tak mommies?

3 Balas

Sebelum mommy sedut hingus anak tepuk belakang badan anak. dengan telangkup badan anak sekejap je. Lepas tu akan perasan hingus dia akan meleleh baru sedut guna nasal spray kalau tak meleleh boleh sembur dengan sterimar dulu. Kena buat 2/3x sehari depends ikut nasihat doktor

2y ago

Thank you!

Kena sdut juga mommy…pakai manual tu…sedut pelan2 je…sblom sdut tu sembur sterimar dlu utk mudahkan hingus tu keluar,if sembur pakai sterima buat kerap sehari tu dlm 3x…sblom makan or minum susu ye

2y ago

Dah spray sterimar dan sedut tapi masih tak berenti. Btw thank you ya

Alhamdulillah, saya pakai essential oil & kerap sapu dekat belakang & dada dia. Amalkan essential oil lemon tu sis. Sekali keluar lendir hingus2 tu

2y ago

Essential oil kena campur sikit dengan oil lain kan? Thank you ya