Anak saya 1tahun 11Bulan. Dia susah sangat nak makan. Ada masa dua tiga suap sahaja.

Macam2 saya masak untuk pikat selera dia. Nasi, Bubur, Mee tetap juga begitu. Dan dia suka mengutip apa saja di lantai masuk Mulut.. #bantusharing #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

4 Balas

Hi mommy. Anak saya pun masa umur² anak mommy ada masa sama macam tu. Susah nak makan. Tapi bila anak nak makan 2/3 suap pun dah okay. Lepas tu repeat dengan kerap bagi makan pada anak ya mommy. Mungkin boleh bagi snack macam biskut ke, buah ke. Kena banyak sabar.

anak sya msok setahun dh boleh jln terus takmau nk mkn nsik sgt..skrg dh 1 tahun 3 bulan sama jgk mcm tu kurang mkn nsik..tapi roti dia mkn.. alhamdulillah berat dia still ideal lagi dgn umuq dia..

sama..anak saya pon mcm tu.. kalau dia suka mengutip, cuba bagi dia makan sendiri, utk elakkan bersepah. bg dia pakai bib kat leher..mungkin cara tu. dia lg suka..

cuba bagi appeton tmbh mkn budak tu,,ank sy pn mcm tu,,lps bg alhamdulilah,,ok,, dh msuk 3thun bru 10kg