hilangkan selesma bayi

Macam mna nk hilangkan batuk dan selesma bayi.bayi baru 2 bulan #bbyfirst #bbygirl

9 Balas

Sapu minyak telon kat tangan kita dulu baru gosok kag baby di bahagian2 ini- -Tapak kaki baby -Dada -Belakang baby. Urut dr ats tulang belikat dia sampai punggung -calit sikit kat belakang cuping telinga dan baki2 minyak di tangan boleh letak di ubun2 kepala baby. Buat 4x sehari. Atau mandikan baby dalam air suam rendaman lemon Atau bagi steam garlic wapkan kat wajah baby biar dia bau. Cairkan hingus. Jangan panas sangat, jangan banyak sgt bawangnyaaa. Mild je. Baby kan...

Mlm2 jgn buka aircond Kipas jgn hala ke muka, tinggikn kpala baby sikit masa Tidur. Kalau hidung sumbat beli kt farmasi alat sedut hingus. Kalau beku ada ubat titis hidung. Kerap bg minum susu, sendawakn bby.kahak akan keluar masala berak/muntah Susu. Mandikn Air suam sikit bilas dgn cf bath Sapu balm cf ditapak Kaki, belakang Bdn, dada, urut muka sikit -bole google Tepuk belakang bdn baby -bole google Kalau bf, Jgn mkn sejuk2,Ibu Mkn vit c, bwg Putih. Gws

Kalau saya sapu Vicks dekat dada, tulang belikat, and hidung. Buat banyak kali dalam satu hari. Mandi air suam, lepas mandi tuam macam biasa, sapu minyak telon. Tuam dekat belakang and tapak kaki lama sikit. Lepastu tepuk2 belakang baby.

4y ago

Vicks biasa tak sesuai untuk baby☺

Urut... Pakai minyak balm yg sesuai tuk baby... Anak sy time baby.. Itu je yg saya buat... Sbb baby pegi kinik pon xkn diberi ubat... Kecuali kalau da teruk sgt2...boleh buat cek up...

Keep breastfeeding,ibu jaga pemakanan. Jgn mkn or minum benda2 sejuk. Urut2 baby sikit,tuam dgn tunku baby. Kt betis & tapak kaki. Sapu minyak telon. InShaaAllah... membantu.

Sapu minyak angin kat belakang badan, dada dan kat bawah tapak kaki n pakaikn stokin... Tdo bntal tinggikn sikit.. Insyaallah.. Semoga Baby cepat sembuh ye...

Kalau menyusu badan..ibu amalkan mkn vit c..ank selsema n batuk biasenya cpt baik..

Kalau baby menyusu badan, ibu jangan minum ais.

Boleh ikhtiar guna cfrub balm..

4y ago

Rm49.. Tasneem guna essential oil.. Setiap produk ada lebih dari 4 jenis essential oil yg boleh bantu masalah anak 🤗