curious

macam mane rasa baby gerak ? rasa macam ade ombak angin kat dalam .. tu baby ke ? perut ni rajin angin .. tak tau rasa angin ke rasa ape ? #FirstPregnancy #16w4d

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Pengalaman sy, memula mcm getaran je mse 18 weeks.xlama lepas tu da rasa mcm meletup letup dlm perut. Mcm kentut pon ada. Ni skg dah 26 weeks, dia dah slalu bgerak. Aktif sgt. Kdg mengeras, tapi kejap kejap je. Nurse kata dia tengah nak ubah posisi. Braxton hicks. Perut naik smpai senget sebelah ๐Ÿคญ๐Ÿ˜†

Baca lagi
3y ago

itu la.. kadang2 mcm angin.. gruk gruk gruk pstu kita yg kntut.. tu yg xtwu sama ade tu angin ke bby.. huuhuuu..

Btul baby gerak la tu..kadang dia mngeras sbb nakntukar ke posisi lain..kadang dia keluarkan siku dia..mmg tajam je perut..kadang kadang lutut dia terjojol๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…pngalaman saya ank nmbor 4

3y ago

ni kecik lagi ni baru 16w.. gerak2 toink2 je baru.. ๐Ÿ˜…

rasa bgelora. lepak tuu kick dia toinggg mcm tu. smpai perut jd mcm buih bgerak kena tiup angin ๐Ÿคญ๐Ÿคญ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

3y ago

huuhuuu.. ๐Ÿ’•๐Ÿค—

Sy da 17w .. konfius jga cmna bby gerak.. time bring rasa mcm berombak tp kjap je... Klau bdiri xde rsa pon...

3y ago

dye toink2 jarang2.. x slalu.. tapi kadang2 slalu plak.. mybe da bgn tidor kot.. ๐Ÿ˜…

Rse meletup cm bubble. Nnt boleh rasa perut berdenyut cm kena jentik. Baby la tu say hiโ˜บ๏ธ.

3y ago

comel je ๐Ÿ˜…

Sy 15w. Rsa mcm ada ulat gerak2 dlm perut msa dduk rehat2๐Ÿ˜‚adui

Ya la tu sis baby gerak..lm2 akn rs makin kuat

3y ago

tq mommy ๐Ÿค—

Ya sis.. rasa mcm bubbles ๐Ÿ˜

3y ago

hiihiii.. tq mommy.. ๐Ÿ’•

VIP Member

Yup... Sebab pernah google..hehe

3y ago

Yup.. Btol tu