Masalah Hb low

macam mana ye nak naikkan hb , masa awal pregnant hb cntik jee , lepas dah 20 week hb makin menurun , sekarang 28 week hb 10.6 , mcm mana ye nak naikkan , saya dah makan macam ii masih sama , makanan yang naikkan hb pun dah makan tpi still tak naik , naik cuma 1 je . 10.2 jd 10.4 lepastu skrg 10.6 . 😢 ubat mmng saya susah telan sikit , skrg pun tgh cuba maltofer tpi naik sikit je .. jus delima pun dah minum masih sama jugaa .. mcm manaa ye 🥲#firstmom #ingintahu

2 Balas

kalau boleh jgn minum teh kopi ..susu pon jarak 5 jam lps mkn ubat ..boleh try mkn jambu batu, hati ayam ..sy dulu pon hb tk naik2 ..smpai da taktau nk mkan apa lgi🤣..tapi bila jaga pemakanan tu at least hb nye maintain tak turun

sy pun sama ad hb low, try minum pati delima satu sudu n campur air satu gelas stiap pagi n malam lpstu sy makan maltofer fol 3 biji sehari, mmg jadi hb sy 8, skrg 12