morning sickness

Macam mana ye kalau alahan peringkat pertama ni teruk, lepas tu tengah bekerja lagi ?

12 Balas

Sabar ye sis. Sy pun teruk sangat alahan. Lepas muntah, nangis. Sampai rasa nak berhenti kerja. Tapi kita kena kuat, bykkan doa. Kalau boleh support system kena kuat contoh husband, family. InshaAllah kita dapat tempuh sickness semua ni. Sy dah masuk 4 bln alhamdulillah sickness dah kurang. Cuma angin je ada sikit2 dalam badan. Be strong mummy!

Saya amek unpaid 2 bulan before tu byk mc.. Just bole breng jerk,, nk tdo x leh mkn x leh.. Munth jerk.. Dah ok bru keje smula.. Org kata lau morning sickness trok ank dlm tu kuat sbb hormon hcg tu tinggi.. Pengorbanan seorang ibu

Dulu, saya kuat cari benda yg masam utk cover saya dari loya and muntah kt tempat kerja. For a few weeks je then alahan tu hilang kena kat husband saya. Better sis cari something yg boleh cover your mual kt tempat kerja

Sya baru je deliver 4th child on dec, this pregnancy morning sickness until 3rd trimester, anyhow consult ur doctor, as I got additional vitamin, but ur mental need to be strong

Sis standby air masam2.. Klo saya standby air limau.. Jgn terlalu kerap mnum.. Standby asam sis.. Saya dlu naik kete mabok.. Mkn nasi muntah

Sy pernah baca info yg air lemon & air halia boleh bantu kurangkan loya. Sy x pernah cuba. Buat masa saya belum rasa alahan teruk.

Sama la. Alahan sgt teruk. Mkn muntah, minum muntah.. Kerja lg. Skrg ambik unpaid leave. Nasib baik boss faham..

sama laaaaaaaaaa😭😭😭😭😭memng bnyk sngt amik unpaid leave.... trpaksaa sbb badan nk tido nk baring rehat jee

Mmg mcm tu. Normal. Klu dpt ambik mc dulu. Bwk byk rest. Kesian baby dan awak tau apalagi dgn kerja nya...

Ni nak unpaid leave pun sedih, bos tak paham. Alasan tk de siapa ganti 😢.

5y ago

Kalau kita mintak cuti sebulan dah thu jawapan dia berhenti laa hahahaha, kita kalau boleh nak sampai bersalin baru chau. 😂😂