Bayi 4 bulan 23 hari asyik batuk tapi tiada masalah bernafas

Macam mana ya nk buat utk kurgkan batuk bayi tapi tak teruk & takde tanda susah bernafas? Perlu ke bawa ke pakar kanak2? Sbb dh bawa klinik kesihatan tapi tkde ubat blh bagi memandangkan bayi berumur bawah dari 6 bulan.

3 Balas

Saya pakaikan minyak asmak beli kat tik tok…anak bernafas ada bunyi2 kdg2 batuk…mula tau minyak asmak ni dari pengasuh…first daya pengasuh minta izin letak minyak asmak kat baby, balik dari rumah pengasuh baby banyak keluarkan kahak…esoknya da kurang bunyi2 tu…alhamdulillah sekarang baby da kurang batuk n bunyi tu…

4mo ago

Terima kasih ya 🤗

Saya sapu minyak cengkis (wagas oil) beli kt tikt0kshop

4mo ago

Sy pkikan anak dri NB minyak cengkih yg sama tapi mungkin tk berkesan dkt dia kot. huhu apepon terima kasih ya🥰

bawa jer. untuk langkah2 waspada.