Ajar anak hisap pacifier

Macam mana ya nak ajar anak hisap soother/ pacifier ? Baby fully breastfeed. Saya nak ajar dia sbb dia asik hisap jari kadang tu dia tolak/ taknak breast sbb dah kenyang. Susu badan cukup so sy ingat dia nak hisap untuk tenangkan diri. Sy dah beli macam macam jenis pacifier tapi baby tetap taknak. Boleh recomend pacifier yang sesuai tak ? Or bgtahu cara nak ajar dia hisap… baby 3 month old tq ☺️ #firsttimemom #bantusharing #firstmom #firstbaby #ingintahu #tanyaje #jgnmarah

7 Balas

anak2 sy pacifier lain2 jenis mmg reject.. sy guna pacifier avent ni je.. tp kedai2 xde jual.. boleh neli online shj.. so ttba hilang tu mmg gelupur sikit.. kena beli stock 2-3pcs huhu hrga dalam rm20-30 camtu.. ada mcm2 size/jenis.. tp anak nak jenis nicu soothie je dri nb sampai 5m je.. pastu sy stop kan bg pacifier ☺️ sbb masa tu ggi dia dah nak tumbuh.. sy bg jenis toys lembut2 tu utk dia kokak pulak 🤣 dedua org anak sama je.. stop pacifier dalam 5-6m cmtu..