Breastfeed

Macam mana ya kalau selepas bersalin tu susu badan ibu masih tak keluar? Boleh mintak husband bawakkan formula milk ke? #firstbaby

1 Balas

Tengok hospital. Hospital Rakan Bayi macam HTJ memamg tak bagi bawa susu formula / pam/ botol susu. Nurse ajar cara menyusu. Lagi satu, please set dlm minda setiap wanita tulen ada susu. Buat senaman, urut payudara dgn gentle sblm bersalin.. Ikuti medsos konsultan penyusuan bertauliah, banyak ilmu penyusuan di situ.

2y ago

🌻