Persediaan Jadi Ibu Dan Bapa

Macam mana nak jadi ibu dan bapa, kalau betul2 belum bersedia dari segi mental dan fizikal.. Dapat tau positive bila dirawat selepas kemalangan... Bertambah suprise bila scan slpas smggu, dapat tau baby kembar.. 😌😌🥺🥺

12 Balas

Tahniah sis. Rezeki tak pernah salah alamat. Kemalangan tu terjadipun asbab utk sis tau yg sis mengandung. Allahu. Sayangnya Allah swt pd sis. Walaupun kemalangan tp baby masih selamat. Sy doakan sis dipermudahkan segala urusan. Pelan2 kita usahakan diri jadi ibu bapa. Sy pun neves gak ni 1st time nk jd ibu😅sbb selama sy hidup, sy xpenah bayangkan diri sy kahwin & jd isteri org. Apalagi nk bygkan diri ni mengandung. Tp ramai yg nasihatkan, think positive je..go with the flow..enjoy the journey..byk2 redha & berserah pd Allah swt..ni sy dh 27 minggu..nebesssss 😅

4y ago

samala,sy pun fikir tak akan kawin sampai tua..sekarang dh pregnant 6 mggu..mcm mmpi sbb tgu stahun lebih bru pregnant

sepatutnya kalau x ready kena cegah dr awl. So bila dh lekat ni terima je sis. Seronok je ada ank ni. Pasangan pn kena redha. Sama2 jaga wktu dia meragam. Kalau hadap sorg2 mmg la stress. Bykkn membaca n tgk video baby. Kalau psl kewangan, dh boleh plan dgn pasangan simpan duit. Nk jimat kena bf ank. Baju2 baby tu cari yg murah cari rm10-15 je. Byk cara sbnrnya boleh jimat ikut bajet kita. Asalkn ada usaha. Dr segi emosi plk mmg kena sama2 ssh, sama2 senang dgn pasangan.

Alhamdulillah n tahniah sis. Mgkn bru tau jd neves n rasa x bsedia, tpi bila da dgr degupan jantung baby n pergerakan slluY kn jd excited n x sbar. Doa banyak2 semoga semua urusan sis n baby d permudahkan n bjln dgn lancar. Awak akn jd ibu yg kuat n hebat utk ank2 awk nti

Alhamdulillah tahniah.. sebenarnya takde pon istilah ready ke tak ready.. tuhan bagi tu ada lah hikmah dia.. kalau nak tunggu ready takde apa pon yang kita ready sebenarnya.. jadi hargailah peluang yang ada

Bagi saya. Allah jadikan sesuatu perkara itu kerana dia tahu awak dh bersedia.🥰. Positive okay, u can do it.

taniah sis...persediaan tu automatic nt sis...ble tgk bby nt...sy dulu cm tu jgk

rezeki tu sis..bkn senang nk dpt bby kembar..apa2 pun tahniah..

Bestnya dapat twins ❤️❤️❤️ tahniah

Untungnya awk dpt twins lagi 🤩 tahniah ✨

Alhamdulillah tahniah awk