Tips Nak Lebatkan Rambut Baby Semasa Masih Dalam Perut Lagi

Macam mana nak buat rambut baby lebat ketika masih dalam perut lagi ? Ibu-ibu boleh share tips tak ?

11 Balas

Blh try tambah penggunaan daun kari, minyak kelapa atau santan yf diperah sendiri dlm makanan. Ianya memang membantu pertumbuhan rambut bagi bayi dlm kandungan. Tapi some mommies mungkin loya atau mual bila menggunakan minyak kelapa dlm makanan, tengok mana yg sesuai la yer. 😊

genetik tu. ank sy rambut dlm perut helok je lebat lurus. bila botakkan,tumbuk rambut baru,dia punya nipis halus bila panjang xcecah ke bahu. jenis ikal pulak🤣

2y ago

comel ..

anak sy kuar masa lahir punyelh rambut dia mcm bulu kucing alus yakmat..dh la kt tgh je..mcm otomen.bile dah cukur 2 kali..n dh besar punyelh lebat tebal mcm dawai😂

sy selalu mkn telur dan kekacang.. Alhamdulillah lebat rambut baby time lahir ..

2y ago

good sharing .. thanks dear

sapu dengan minyak kelapa ..tak pun dengan minyak gamat ..😊

sebenarnya tu semua ikut genetik…

Rasanya tu dr genetik mommy 😄

mcam2 pulak nak tips. 😂

Its nature decided by God

bykkan mkn kacang hijau