Anak terlalu biasa tidur dalam buai

Macam mana nak biasakan baby tidur atas baby cot bila sudah terbiasa tidur dalam buai. Memang susah nak travel here and there, langsung x boleh tidur if x letak dalam buai....#pleasehelp

1 Balas

Hi mommy. Kalau pengalaman saya mula² memang saya masukkn juga anak dalam buaian tapi bila saya ada kerja nak buat ank tengok saya takda dia rasa nak saya baring dengan dia. So bila dia tidur letakkan anak baring di sebelah Alhamdulillah okay mula² memang payah nak lena sebab dah biasa tidur dlm keadaan buaian tu bergerak lama² train nanti okay mommy