TANGGUNGJAWAB

Macam mana nak bagitau pasangan kita yang uruskan anak , jaga anak ni tanggungjawab bersama? Bukannya nak harapkan 1 pihak je yg uruskan anak dri a-z. Bila tegur karang takut tk terima,serba salah jadinya.

1 Balas

Kena cuba tegur. Tapi sebaiknya elakkan masa tengah dalam keadaan marah atau, moody. Bawa bertenang, cuba cakap dan luahkan apa yang awak rasa. Bagi dia faham keadaan awak, dan awak pun perlu tahu apa yang dia fikir. Jangan biar awak fikir semua sorang. Berbincang untuk ada jalan penyelesaian.