Cara hentikan darah luka czer

Macam mana nak bagi darah stop kat luka czer ya? 5 hari ni ada darah keluar sikit² kat hujung luka bekas czer🥺

1 Balas

hujung2 tu mmg biasa luka klu kita terlasak atau kain bergesel. awk cari ubat sapu dkt farmasi. lps mndi lap kering kwsn czer, sapu ubt sapu then balut kwsn luka dgn 🩹.

1y ago

ya. klu x pun cari kain kasa balut luka dgn tape putih dkt farmasi. mandi kena buka, utk elakkan jangkitan, dh siap mandi keringkan btl2 tempat czer, baru letak ubat dan balut.