Assalamualaikum nak tanya

Macam mana nak atasi berat badan naik berlebihan? Sedangkan saya makan tak berlebihan pon 😟

7 Balas

waalaikummussalam awk.. sy pun berat bdan naik 10kg.. now 29w.. sy mkn xbnyk pon roti dgn buah jer yg sy mkn.. kdg ambil buah tin.. nasi sy kurang.. srapan dgn susu mengndung+protein(suplemen) bby sy dokter scan results kecik 2minggu dri usia kndungan 😅

2y ago

Baby kecik mungkin kurang dari segi pemakanan sis kut. Dh 29weeks tp xmakan sangat mksudnya sis still takde selera makan ke morning sickness lagi? Kalau kuranh ambil nasi means carbo, cuba buat menu berasaskan roti sandwish yg penuh dgn serat, sayur2 buah2🥰