Nak tips

Macam mana kita nak tau hari subur bila dah habis period? Any tips ibu2 semua, sy teringin nak ada zuriat sbb dah setahun lebih blm ada rezeki?

10 Balas

sis try beli opk test. 2 hari lepas habis period test sampai line terang 2. itu cara paling effektif nak test waktu subur. satu lagi time waktu nak subur akan ada keputihan yang agak lain. macam putih telur yang stretchy. alhamdulillah dua kali ttc. dua kali lekat based on track macam ni. asid folic jangan tinggal. lepas bersama jangan terus basuh biar sejam ka baru mandi. make sure kencing ka mandi lepas tu sebab nak avoid jangkitan apa2. try cari kat youtube how to get pregnant fast. ada banyak lagi tips. segan nak share some kat sini.

Try amal asid folic, ne doc bg tau, lps period bersama 2hari sekali, untuk tau tepat tarikh subur blh uji guna opk ade jual, tu mcm upt taoi die untuk tgk waktu subur dan last jgn stress slbh doa

Saya pon setahun menanti. Saya guna opk beli dri shopee. Bulan 2 sy guna, alhamdulillah bulan 3 lekat. Try lah. Habis ja period terus test sampai jumpa hari subur 😉

5y ago

Tq sis. Sy baru habis period harini, boleh cuba opk lagi utk this month☺️

saya pakai apps nie.. setahun juga pakai, dlm byk2 apps, yg nie kiraan 99% tepat.. yang lain smua tak jd.. klu delay atau awal pom dlm 1-2 hari je..

5y ago

apps mne tu sis

Hari subur adalah hari ke 13 dari hari pertama awak datang period . Contoh , awak datang 1 hbulan dan hari subur awak adalah 13 hbulan .

Beli opk sis sbb waktu subur di calendar app xsme dengan kiraan subur sebenar kite....sye dh berjaya menggunakan opk...

5y ago

Amin...🥰

Bli OPK kat shoppe atau farmasi... Dia akan detect 2aktu subur kita. Pastikan dua2 line terang.

5y ago

Sy dah penah beli dan guna opk, sampai nk dtg next period pun tak dpt opk yg terang dua2 line

Boleh beli alat mcm pregnancy test utk tau tahap kesuburan. Atau download apps kat phone.

5y ago

Sy dah penah beli opk, sampai dah nak dtg next period pun tkde double line terang. Pastu terus give up😔

Lps period rajin² buat ovulation test, sy ada opk lebih, kalau nak bgtahu lah

5y ago

Kalau mcm tu beli opk brand watson, sbb sy pun beli 2 jenis . Watson 99% accurate

Try opk test