Susu badan

Macam mana kita nak tahu susu badan cukup atau tak utk baby kita? Selain dari pam dan tengok melalui botol. #ingintahu

4 Balas

saya selalu pantau melalui kencing & berak bby,tengok sehari berapa kali pampers anak kita penuh & bolee tengok melalui keadaan bby..Die tydo lena atau x,tengok reaksi bby..

Salah tanggapan tu. Kita pam dgn direct feed sgt berbeza kuantiti susu ya. Boleh rujuk disini https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/tanda-bayi-cukup-susu/amp

melalui kencing n berak dia..fully bf,berak dia kuning mustard n kencing pun byk,mksdnya kalau sis tukar pampers byk kali tu kira ok la..

tengok melalui najis & air kencing je sis . tengok melalui pump keluar tu SALAH.