Susu Formula sesuai atau tidak dengan baby??

Macam mana kita mau tau baby kita sesuai minum susu formula?? Apa simptom² if susu formula x sesuai dgn baby?

2 Balas

Tanda bayi tak serasi dengan susu formula 1. Menangis atau merengek tak selesa setiap kali lepas menyusu 2. Kembung perut 3. Cirit birit - najis terlalu cair dan membuang banyak kali. 4. Menunjukkan tanda alahan seperti ruam, kulit kering. 5. Muntah bukan jeluak. Bezanya susu tu keluar memancut. Kalau ada tanda di atas berbincang dengan doktor anak apa susu yang sesuai. Dan sebaik baik susu adalah susu ibu.

Baby muntah, tak berak/berak keras. Lain2 tak tahu