sakit

Macam mana cara nak rawat bengkak susu selain dari guna pam? Sebab sakit sangat x leh nak guna pam

12 Balas

Sis boleh massage guna kain panas/tungku then collect milk guna silicon milk collector. Lepas tu guna ais pack untuk tuam di breast. jgn guna pam, boleh cause bengkak susu yg lagi teruk. Try untuk 1 week, lepas dah baik baru guna blk pam

bedak sejuk + daun bunga melur ramas bancuh mcm pakai bedak sejuk tu sapu keliling breast baca bismillah dgn selawat.. insya Allah mujarab.. kalao pakai kubis takut x sesuai dgn bdn boleh kering terus air susu..

kalau sis Pam bole sumbatkan saluran sbb saluran dah bengkak... sis kena marmet and tuam guna air Suam.... Lepas dah reda sikit Susu Kan baby kerap

Tuam sejuk untuk kurangkan bengkak lepas tu tuam panas bagi lancarkan aliran susu. Lepas dah tuam, marmet. Jangan pam

sikat or buh tuala air suam2 panas dkt tek kita.. then bg ank df.. so dia akn kurg sikit bengkaknya.. then bru pam..

Tuam dgn air panas.. Urut sikit2.. Then baru pum

Boleh tuam guna kobis atau air panas

Tuam panas sejuk, pastu marmet

Tuam dan urut2 sikit

Tuam or letak kobis