baby 6 bulan

maap nk tnya barang2 mkn bby mcm mangkuk sudu cawan kne rebus air panas jg ke mcm botol susu?#firstmom

11 Balas

hmmm ikut sis la.. kalau rajin .. boleh je cuci ngan air suam.. macam saya .. saya cucikan dlu then lepas tu saya selalu sterilise kan dalam baby steriliser boboduck brand.

Ikut kerajinan puan.. :) Saya guna sabun yg sesuai bayi tu je. Tapi untuk awal2 ni, buat lah.. Tengok macamana dulu anak ada apa2 isu tak dgn makanan.

sy x . sbb lepas siap makan terus cuci .. time nak guna , bilas lu baru pakai . mcm tu ja . tp kalau rajin blh ja rendam .

Ikut kerajinan saye basuh khas span & sabun cuci tu x campur dgn kita punye sabun & span..

sy guna pencuci botol khas pastu rendam dgn air panas untuk bilas

Kalau i, i cuci guna dishwasher liquid baby tu and sterilekan

kalau yg silicone kena air panas la hilang bau & rasa

sy tiga² anak basuh je dgn sabun botol tu

sye x.. ckup bsuh dgn sabun pcuci pggn je..

sy cuci pakai sabun je sis😁.