Tayang Baby Bump

Maaflah kalau ada yang terguris hati dengan kenyataan ni. Semenjak berapa hari ni banyak gambar2 ibu tayang baby bump lalu kat feed ni. Dalam apps ni tak semesti kaum perempuan je yang ada. Mungkin ada kaum ayah or lelaki hidung belang dalam ni. #bantusharing

Tayang Baby Bump
11 Balas

Baby bump dari segi Islam aurat. Untuk semua agama, kita kena tahu dan sedar ada segolongan manusia dinamakan preggophiles. Golongan yang terangsang bila nampak baby bump wanita hamil. So, berhati- hati lah ye. Kita suka ke ibu kita, adik beradik perempuan kita, anak2 perempuan kita jadi mangsa preggophiles ni? https://www.google.com/amp/s/hellodoktor.com/kesihatan-mental/hubungan-yang-sihat/terangsang-dengan-wanita-hamil/%3famp=1

Harap2 yg tayang baby bump tu baca posting ni dan delete gambar diaorg sebelum ada lelaki gatal dlm ni buat modal gambar diaorg tu, silap2 kena penyakit 'ain & sihir yg lain. Nauzubillahminzalik

saya malu nak tunjuk perut kt org..perut pulak makin membulat lg2 nak dekat2 due..lg rasa xselesa nak keluar..mcmmana la org leh berani nak tunjuk ekk

Bagus sis ingatkan. Betul, dalam ni bukan sahaja kaum ibu/wanita je ada. Kena berjaga2 dgn apa yg kita share.

btul..mkin rmai..bertudung dah cantik tp dedahkan bby bump dgn sengaja tu y x cantik

2y ago

Itulah. Risau tgk gaya masing2. Dah byk dah isu laki hidung belang dok save & sebar kat group buat jadi koleksi perangai jijik depa.

sama ada diorang tak ada pendedahan ataupun diorang memang lapar perhatian

terima kasih saling menegur & mengingati.

2y ago

betul tu. zaman sekarang ni macam macam orang boleh buat atau gunakan gambar kita. kadang tengok gambar pun dorang boleh imagine entah kemana hala.

ntah xphm gak dgn jns cmni.. otak ade tp letak lutut🤣

2y ago

Husnudzon tatau pape kot. 😅

👍🏼 untuk saling mengingati ya mommy 🥰

sume nk jd cm retis...