2 bulan tak period

Maaf text pnjang skit,Be4 ni period memang teratur,tpi dh dkat 2 bulan tk dtang Kotor,sangka perut dh ada isi, bila cek pregnancy test negative dh 3 kli cek,one-day tu pgi klinik berdekatan bila cek tetap negative,rsa mcam tk puas hti sbb be4 ni tak pernh miss period,trfkir nak beli test digital,bila fkir blik nak cek lgi dkat klinik yng lengkap tpi jauh skit dri rumah,kt sna lh hti sya dh Mula tk tenang, doktor dah cek upt tpi negative so doktor bgi scanning,bila scan doktor kata Rahim memang kosong,tpi bila scan kt tepi mcam ada something,so doktor suspect tu adalh cyst,tpi dlam cyst tu ada something yng tumbuh tpi tk sure tu apa,dri klinik smpai blik sya susah hti,sbb kmiorng ada keturunan cancer,korang ada tk pengalaman mcam ni sya ni,rsa down sngat2,😔sbbkn doktor pun tk pasti bnda tu apa,dia buat appt pgi hospital,bila cek kt hospital,kt sna pun doktor tk pasti tu apa tpi yng pasti kntung besar tu adalh cyst,dia terpaksa buat appt lgi seterusnya,smpai keharinilh hti sya tk tenang,tpi sjak dh tau cyst tu ada, sya jga pemakanan sya,Dan sya Cuba ikhtiar supplement untuk kecutkn cyst,tpi sya langsung xda apa² symptoms rsa mcam biasa je,cuma period sya yng tergnggu..tolong share bgi yng ada pengalaman mcam sya..

1 Balas

8tahun lps sy disahkan ada cyst. period kdg² 6 bulan x dtg. ingatkan ada isi tapi hampa mmg xde siap doc ckp selagi ada cyst selagi tu awk xleh preg. sampai la ada bidan ni ckp amalkan daun belalai gajah 100 helai sehari. jgn mkn seafood. mkn mcm org pantang. lps tu ada org suggest nk lg elok beli jus belalai gajah. sy amalkan setiap hari. Alhamdulillah cyst sy hilang tanpa sy sedar. simptom yg sy alami dulu masa ada cyst sebiji mcm org alahan pregnant.

5mo ago

mmg ada yg boleh preg. anak buah sy preg tetiba detect ada cyst. lama² cyst tu hilang dgn sdri. ada cyst boleh menyebabkan seseorang tu susah mengandung ada org xde mslh pun. tapi daun belalai gajah ubat terbaik utk mslh kanser sis. sis try dulu mmg menjadi sbb sy dh try cyst sy mmg hilang dan lps pda tu bru sy pregnant. doc pun heran tya berubat kat mana.