Sesuatu keluar dari faraj

Maaf tanya, tadi lepas kencing saya basuh dan rasa ada sesuatu timbul/terkeluar dari dalam faraj, dekat lubang tu. Normal ke untuk pregnant 30w1d? Atau, kena ke hospital terus? Takde rasa sakit atau lainlain. Cuma risau bila tengok guna cermin ada benda terjojol tapi besar ibu jari macam tu je dan ada nampak garis tengah halus. Macam dalam gambar bawah tu. #seriusnanya

Sesuatu keluar dari faraj
9 Balas

Baik pegi hospital...sy 20hb bru niey buasir trkluar..sb 19hb tuu msuk ubat zat besi dose ke3 trs jd mcm tuu..27hb jmpa pakar dpt laa ubt gel ngn sumbat..niey bru laa rsa lega ..xsakit dh..cma bgkak tuu xmau msuk dlm..apa pn kna rfer hspital..sy dh 33minggu 4hri

2y ago

kalau brdsrkn gmbr kt ats ni bukan buasir..sbb kalau buasir rectum yg keluar...

Ibu2 better ke klinik / hosp.. tanya kn doc, kdg2 smua dlm ni xsmua brpngalaman.. sy hari tu 17w mcm tu, doc klinik swasta scan ckp bby dduk bwh, mmg dia buat papsmear trus, nk tgk tkut2 jln bukaan trbuka awal.. bgi dia cek je

Sis nnti update macam mana boleh tak? Sebab saya pun jadi benda yang sama. Cuma saya baru 20week pregnant. Dah beberapa minggu sy perasan benda tu terkeluar. Tp tk thu benda apa.

2y ago

Sis, boleh update tak tentang situasi ni? Bahaya tak ya? Sebab sy pun tengah alami situasi yang sama sekarang. Risau. 😢

Mcm kwn sy ari tu time prgnant, pundi kencing die rase terkeluar.. Ke salur pundi kencing mcm tu. Memg kne jmpa pakar sbb Jrg2 org kne. Memg kesian sbb sush nk kencing semua tu.

nak tahu jgk update lepas jmp doc. sbb slalu masalah mcm isi trkeluar kt lubang dubur. tp yg tu kita taw buasir. ni sbb sis ckp kt lubang faraj.

Sis, boleh update tak tentang situasi ni? Bahaya tak ya? Sebab sy pun tengah alami situasi yang sama sekarang. Risau. 😢

sis dah jumpa doc/pakar ka ? sama tengah alami sekarang 😔

Any update ke sis? Boleh share takk apa sebenarnya tu?

Ibu better ke hospital and check immediately, don't delay.

2y ago

Terima kasih banyak ya