Mengandung 32 weeks

Maaf saya nak tanya, sy dah 32 weeks. Tapi normal ke kalau saya rasa nafas xcukup, nak duduk lagi rasa sesak nafas, lepas tu perut kadang2 mengeras dan sakit . #ingintahu #firstbaby #bantusharing #1stimemom

7 Balas

Normal, tp ikut kata hati mommy jg ya. Sy waktu preggy anak sulung mcm ni rasa, rpnya sbnrya sdg active labour tp x perasan. 32 weeks kena tahan hospital sbb bleeding bukaan dh 2cm. Tp doc pantau dlm 3 hari bleeding stop so discharged. Tak sampai 24 hours discharged, bleeding semula dan lebih byk, balik ke hospital dh 4cm and sdg active labour.. Bersalin pramatang tepat 33 weeks. Bukan nk takutkan tuan tanah atau yg membaca, tapi utk first baby yg blm ada pengalaman, ikut kata hati ibu2 ya ❤️. Kalau rasa mcm something not right dan risau, direct ke hospital terus. Anak 2nd baru sy ikut kata hati. Skli smpai hospital dh 8cm,but syukur cukup bulan yg 2nd child. Apa pun, stay safe mommies semua and tahniah utk tuan tanah ❤️🌹

normal sis, 32 wks dah strt braxton hicks. perut mengeras kejap kejap.. masatu pinggang sakit nk jalan pn sakit.. duduk kejap smpi brenti mengeras. jalan slow slow ye jgn laju nnti smput..

normal je sis.. janji selalu kira n peka dengan pergerakkan baby.. kita rasa mengah sbb baby makin besar, ruang sempit. mengeras tu mungkin braxton hicks (false contraction)

Saya 15 minggu pun dah sesak nafas sis. Jalan seminit je dah mengah2 kena curi2 tarik mask kejap2

Sama mcm sy skrg ni 32 minggu triggered anxiety 😭

Normal 😊 cuma selalu pantau pergerakan baby ~

normal..