Pregnancy

maaf saya nak tanya soalan ni bolehkah bersama suami pada awal kehamilan ? takpe ke kalo suami pancut dalam ? bahaya pada baby tak ? maaf soalan saya agak lucah #6weekspregnant

23 Balas

Sbg suami mmg takut mula2. Xblh ganas2, sbb kita sayang anak dan isteri. Dah msk 3rd trimester ni dh blh selalu main agar lgi mudah nak bersalin org kata. Xpsti betul ke tdk.

4y ago

Yup btul tu. selain tu klimaks isteri juga membantu membuka ruang baby nak keluar

boleh sis klau takde effect rasa sakit atau bleeding.kena lembut2 je.klau sakit jgn teruskan..pancut dalam pon takpe sis lagpon ada kantung protect tak effect kat baby pon..

mci awal kandungan better elak dlu laa mommy..sgt xda selamat utk brsma suami klu kandungan mci awal..rsanya suami pancut dlm xda msalah..btlkan jika sy silap yaa mommy2..😁😁

4y ago

Betul tak de kne mgena pancut dlm tau luar.. Tapi awal tu kandungan masih lemah n kecil x kuat lg.

bergantung pd diri kite..mcm sy..sy x tau tgh prgnt..chek kt kk..dah 11w..bersama suami cm biasa..dgn makan x jaga..mkn durian..mnm air coke..alhamdullilah..selamat bby kuat..

4y ago

Hai mama durian juga memang ada vit tersendiri tapi jgn ambil terlalu banyak dan pls jaga permakanan selepas dah tahu pregnant sbb selalunya Allah perlihara malaikat kecil ni sebab kita x thu bila dah tahu kena lbih skit pnjagaan di awal2 kehamilan . 🌹

Macam saya okay je mama tapi kita kena jaga jugak jgn terlalu kasar sebab terlalu awal sekadar melaksanakan tnggungjwb udah ler . 🌹

bgi setengah org tkpe kalu rahim kuat , humm sy keluar darah selepas setubuh .. hmmm tp p chek ada arini mcm ada ketul2

4y ago

Hmm tu la...

Xbahaya cma slow3 jgn ganas2.. Sbb masih baru.. Kita x tahu rahim kita kuat or x.. Lembut2 je manja2 gitu

Saya tak berani sebab tak tau rahim kuat ke tak.. Lepas habis first trimester baru bersama.

Doktor x galakkn sebb msih awal lgi usia kndungan,boleh menberi kesan pada bayi...

4y ago

Betull sgt..

Berpantang dulu.. Utk Jaga kandungan. 2nd trimester selamat skit..