air ketuban?

maaf saya nak tanya saya dah dekat 31week dah nak dekat bersalin dah kan ni baby pertama xda pengalaman lagi. mcm mna nak tau tu air ketuban kalau keluar air. #1stpregnnt 29/8/2020

2 Balas

Air ketuban warne dia keruh mcm air beras...tak berbau.. Ada org pecah ketuban sekali banyak smpai lencun.. Ada org mengalir sikit.. Tpi non stop... Air ketuban kalau keluar x dpt kawal... (mse sy mula2 pecah ketuban tu.. Mcm gelembung nk keluar dri bwh tu.. Lepas tu bunyi pop.. Terus turun air sekali bnyak.. Non stop...x boleh kawal..

air ketuban, kalau nak keluar dia keluar non stop dengan sendiri, meleleh je tanpa boleh tahan. harap dapat membantu ☺️