tindik telinga

hi..maaf nk tnye soalan sensitif skit,ade ke ibu kt sni yg tindikkn tlinga ank pmpuan? umur bpe da mula tindik!

26 Balas

Sy bertindik darjah 6. Akak sy x bertindik langsung. Bila dah besar mak Tanya, nak pakai subang or tak.. Kalau nak dia bawak pergi bertindik. Kalau xnak xpayah.. Bg pilihan kat anak2 😁. Sebab kita xtau anak kita serasi or tak. Sy bertindik, sampai skang xpakai subang. Sebab akan berkudis. Pakai laa emas tembaga besi, kemuncup sekali pun. Akan bernanah. Kesian kat anak nanti.

ank saye tk tindik tggu die ank dara nk tindik p sndri...kecik2 tk berani..sbb dulu saye kerja kedai emas...sye tahu tah.....yg pegi tindik telinga ank tu tk semua expert.....yg ade bru kje...bru nk belajar ...tlinge ank kite die bt experiment ..klau die tindik elok..elok laa klau die neves mase nk tindikan tu kesian kat ank nt...

saya tindik telinga anak saya masa umur 2 tahun .. tp xtahan lama .. sbbkan Kene demam campak , ada bekas belakang tindikan too .. takut menanah ke apa .. saya terpaksa buka balik .. mungkin akan tindik balik , sbb muka anak sama mcm abie Dy .. selalu ckp dy mcm lelaki 😅 .. walaupun daa berikat rambut ke serba pink ..

sy tgh fikir2 lg bila nk bwk tindik telinga. umur nk masuk 3 tahun dh, mcm comey je pakai subang..anak pun ada mintak nk pakai subang tp huuuuu...kang melaung satu bandar dgr.. dia da la nanges volume 5 terus😂

sy belum tindik anak sy lgi. mungkin dia dah besar sikit kot bru buat. tp bagi dia pilih nk ke x. xsnggup nk tindik awal2..kesian. sunatkan dia pon sy kesian. apa lgi tindik 😂

1y ago

ikodkn sthun lbh tu ok dh sis..tp ank sy ni klau mngis ya ampun..bak kata opahnya blh pecah gegendang tlnga🤣

nk msuk umur 2tahun.. awal² tu dye duk belek² tlinga kita ckp cntik, nk mcm tu jgk.. 🤣😂 mse tindik tlinga tu nanges jp. ble staf kedai bg tgk cermin terus senyum ckp cntik..

1y ago

Beauty is pain gituuuu😂

In shaa Allah genap 3y ni sy tindik kan.. Sbb msh x kemampuan sblm2 neh.. In shaa Allah next year dpt la belikan subang utk ank manja..

Ghisau nya nak tindik telinga baby. Mesti dia melalak gila gila. Sis baca sini sis https://my.theasianparent.com/tindik-telinga-anak/

kadang risau nk pakai anak brg kemas mse kecik...sbb tahap nie la die semua nak masok mulut. nti digigit rantai , gelang tgn . bahaya

ank 1st umo 1y anak 2nd umo 7m alhamdullilah sng jga skrg dh 1st dh umo 5y n 2nd dh umo 2y.. skali tindik tu jerk wktu kck😊