Apa tanda besalin?

Maaf nk tnya sbb sy first bby umur pun bru 19 bnyk bnda xthu , sy 34w air susu kerap keluar mmng dri 16w hri tu lgi ade air keluar tp xpkat dn x bnyk , skng ddk2 ke jln ke ttibe air susu keluar sndri xde , xde pun urut2 cuma air susu trkluar sbdri pekat dn agak kuning2 sikit Ade org kata mcm tu tanda besalin , mm smlm pun ade keluar lndir dn darah coklat dh p klink cek bukaan xde juga , mmm betul ke tu tanda nk besalin? 🥺#firstmom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

Susu yang keluar tu normal awak. Tiada kaitan dengan tanda bersalin. Susu mula terhasil sejak kandungan kita 16 weeks lagi. Ada ibu yang meleleh, ada yang macam kerak putih pada nipple, ada yang okay tak keluar. Betul apa yang awak buat tu. Jangan urut, picit atau pam. Lap dan cuci macam biasa. Nanti boleh trigger contraction. Soal tanda bersalin ni rasanya nurse pernah terangkan. Takpe nanti boleh tanya nurse semula. Antara tanda bersalin - Air ketuban leaking - Blood show - Contraction Doktor ada bagitahu tak kenapa keluar lendir dan darah coklat tu?

sis boleh google tanda2 nak bersalin. sya xde tanda2 ni. anak 1st overdue. czer. anak Kedua normal bersalin awal 2 minggu sbb sya demam n baby kurang gerak.