Need to know

Maaf nak tanya..kalau badan besar memang susah nak nampak perut membesar ea??..

11 Balas

Tak semestinya, dia depend dgn how your badan adjust to your pregnancy. Cuma kalau nak bezakan pregnant tummy, trick dia, kena dapat beza kan perut yg masuk makanan and tmpat baby. Mcm sy agak berisi, and my perut tak kempis mcm wanite2 lain tapi awal2 pun xnmpak sgt. Cuma Sy bezakan mcm ada atas bawah. Baby dia kat bahagian bawah pusat. Kalau perhati, nmpak makin besar bahagian bawah tu as pregnancy progress. Skrg dh second trimester dh bergabung dah atas bawah 🤣 nmpak seketul perut pregnant.

Memula pregnant haritu, saya macam sis lah. Tak sabar nak nampak baby bump. Berat sebelum pregnant 110. Memang obes betul. Lebih kurang 28w gitu nampak beza ketara antara badan besar atau pregnant. Sekarang dah 34w. Dah tak larat rasa bawak perut. Badan besar + perut makin membesar. Sakit sangat rasa segala tulang belakang, pinggang. Rasa nak cepat cepat beranak 🤣

mcm saya pun lambat nampak..badan mmg overweight perut mmg berlapis lah cite dia..masa pregnant 5- 6 bulan duduk perut still berlapis..da masuk 7 bulan baru betul² nampak perut mengandung bulat..n duduk pun xberlapis dah..kalau x org selalu tegur perut nmpk sama je mcm masa xpregnant sebb mmg da buncit dari blum kawin 😅😆

Saya baru 7 week tp perut nampak beso sbb buncit makanan🤣 sbb buncit belah atas, bby kt belah bawah. Bila bergabung dia jdi besar mcn 4 bulan. Sebenarnya buncit makanan jer tu. dia bila bby membesar perut jadi tegang keras mcm tu perutnya, tp sy lembik2 buncit tu 😂

3y ago

hehehe..sama la ngn sy.. atas bawah sama besar mcm roti beger 😁

First pregnancy ke? Normal je first pregnancy perut kecik. Saya dah 9 bulan pon nampak cm 7 bulan. Kalau pakai baju ikut badan pon tak nampak perut. Tapi 2nd pregnancy ni masa 5 bulan perut dah nampak macam 7 bulan. Sebab perut dah stretch masa first pregnancy dulu

mcm sy perut tak nampak.. sampai anak. ckp... mama da berapa. bulan nie... bila da bersalin... da 3 kilo so jgn risau baby kecil na... 3 bln terakhir memang baby cepat besar. dan nafsu nak mkn tu ada cuma berpada pada...

saya pon tinggi kurus.dah pregnant 7 bulan pon org still nampak kecik lagi perut. tp saya tak kesah pon sebab kaki pon selalu bengkak ni. kalau besar lagi taktau cemana 😂

3y ago

Saya pun kurus kecik je walaupun nak masuk 7 Bulan . Takpe la Janji sehat baby nya takde apa apa masalah 😂

sya da 5bulan..perut kecik je. n sya obes..risau jgk ni..mcm xmgndung je perut..baby grak kadang2 ke dpt rasa..kdang2 sehari xdpt rasa..ke sya yg xtaw rasa dia cmana..

xpa la tu sis awl mmg xnmpk pa lgik biasanya tggu 30 week ke ats nk bawa perut pun xlarat 😅😅😅

3y ago

ouhh yeke..kdang2 tuhlah ase mgndung ke x..sbb prut nmpak sme je

sya pun tak napak apa lg lemak tebal 17 minggu dah..semoga baik2 saja