Makanan yang bole d makan

Maaf nak tanya siket, kalaw bab2 makanan ni macam durian, kambing or benda2 panas n pedas bahaya x untuk tumbesaran janin? now dh week 7#firstmom

9 Balas

for me,, lain badan lain la effect dia sis,, ada bdn kuat, ada yg lemah,, mcm sy,, sy tak berani ambil risk so sy nak mkn mknn yg pans tu or minum air kelapa semua sy start pada pregnant 5 months,, tnggu baby kuat sikit d dlm bru la sy mkn yg sy nak,, tapi pun ikut bdn juga brpa bnyk kmu rsa dpt consume,, wktu tu semua sa hantam sja 😂 klu healthy kmu oky,, darah, gula, berat bdn semua oky, on sja sis

12mo ago

Saya masa awal trimester saya muntah jd takut mkn pedas , sakit tekak so saya had kan pengambilan dah masuk 2nd trimester ni dh mula mkn pedas durian daging smua tapi saya bnyk ambil air ksong