Pengunaan Bengkung

Maaf nak tanya kalau berpantang memang wajib pkai bengkung ka? Semua yang pernah berpantang kat sini mmg pkai bengkung ka time pantang.. Ada yang plusize x? Beli bengkung kat mn ye?? #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

18 Balas

Better pakai bengkung time pantang. Kalau tak nanti menyesal. Punggung besar. Perut gelebeh.

klu brsalin czer bleh ke start start pkai? Tgh brpantang hari ke 30, xpkai sbb riso luka jahit

2y ago

klu dh xsakit bhgian czer.. dh bleh pkai.. bhgian perut tu . tmpat czer gne longgar je.. tp...len org sye xpasti.. lpas sbuln on sye xleh pkai.. bila ikat ky kwasan czer . mula² xde rse ape².. lpas setgh jam.. jd sakit pedih.. tu yg xpkai.. just bertungku jr.. tu pn.. ky area peha.. punggung.. perut x.. sye betul² gne bengkung lpas setahun.. segala tok nenek jamu pn xamek sebb ank kuning...jamu,bengkung tu sume...lpas setahun.. alhmdulillh...xde lh isu perut boroi atau punggung jatuh bagai.. cme sempat lh gemuk dlm setahun.. sbb kjenye mkn je smpai kne diabetis type 2. sbb mse preggy ade gdm . lpas brsalin hilng.. sbb lpas hbus pntng.. xjge mkn...jd sngkut fiabetis type 2.. dh kne diabetis...bru diet bgai.. dri berat 80kg.. dh tinggal 63kg mse bukak buku merah.. skng preggy ank kedua dh 23w+.. berat xnaik2.. last 2mnggu timbng ...

klau brsalin normal kna lh pkai tpi czer mcm sya ni xbleh nk pkai..risiko jahitan

Sy xpakai bengkung, busy ulg alik hsptl, tp alhamdulillah so far ok je

saya pakai bengkung jenis lekat je, mudah pakai sampai bawah punggung

adalah lebih baik pakai klau x nt perut menggelebeh so x lawa jd..

sy xpakai bengkung. perut xcantik. menyesal pula😂

elok pakai time pantang