Pantang larang orang dulu

Maaf nak tanya ada tak yang tahu pasal pantang larang orang dulu dulu. Mak mertua saya ada cakap jangan sampai susu badan Kene dekat kemaluan anak tapi dia tak bagi tahu kenapa. Ada tak yang tahu kenapa and kalau Kene apa yang jadi

4 Balas

tak pernah dengar. bagi saya pantang larang yang takde sebab dan takde bukti mmg saya buat tak peduli. skrg bukan macam zaman dulu asyik dengar “cakap orang tua” yg bukan ada kepakaran tapi cuma berdasarkan mulut sahaja 😅

9mo ago

saya Pon buat tak tahu je kadang kadang mandi sekali dengan si kecik pulak jenis nak berkepit je

Ada yg kata kalu kena susu badan dngn kemaluan boleh jadi bigak lah bgtu sorry ya saa pun tak tau lah betul ka tak ada juga saa d beritahu bgtu😌

mak sya pun kata mcmtu. jangan kene kat kemaluan anak. anak saya lelaki, kata nya kemaluan anak boleh buta tak silap. tak ingat, lebih kurang mcmtu lah.

9mo ago

terima kasih sudi berkongsi cerita👍

xpernah dgr pulak . yg sye tau pantang larang semasa tgh pantang bersalin jela 😂.

9mo ago

itu yang nak kepastian sebab tanya mak saya dia Pon tak pernah dengar tak tahu la kalau mertua iri ke kan hahahaha