Jenis kandungan

Hi, maaf nak bertanya.. kalau buad ultrasound kurg dari 16 minggu, mmg dh boleh nmpk jantina baby ka? Sebb sy ada problm skit haritu, dn doc buad ultrasound, dn doc ckp mcm ni, nmpk like boy,, ad yg boleh kongsikn pengalaman tak? #ingintahu #Firstbaby_13weeks

Jenis kandungan
20 Balas

tapi klu tgk dr scan pic tu mcm boy tu sis😅tp nanti boleh repeat scan 18weeks above utk confirmation lg sekali

sonographer saya bagitau, 16w sebenarnya cuma boleh teka.. paling tepat nak tau lepas 20w.. sebab 16w organ pembiakan belum terbentuk sempurna

bawah 18w genital tak fully developed lagi. mungkin ada error. sbb tu dinasihatkan utk scan details dari 18-24w. masa ni dah nampak semua.

masa 16week checkup doc dah detect da dia ckp boi. nampak la pistolnya. aritu 23 week buat detail scan, mmg boi 🤭. terus beli barang2 baby.

kalau nak lebih kepastian buat detail scan. masa 18-26w keatas. ketepatan jantina baby lagi tepat berbanding scan 2d biasa.

boy mmg boleh nampak awal. tp sebaiknya lepas 20w nanti bila part tu dah fully develop sis repeat detail scan.

nk lebih kepastian buat detail scan time 18-25minggu nnt puan.. kdg2 keliru antara tali pusat dia or pistol dia..🤭

sama mcm sy mse pregnt ank nom 2 boy....awal nmpk xsilap dlm 18 week biasa 20weeks ke atas bru nmpk jantina hehehe

blh jd false positive result scan tu.. seeloknya buat detail scan masa 20w ke atas nt utk confirmkan ya

16week dah tau dah jantina.saya p scan swta .alhamdulillah nmpak gerakan bby comel sngat🥰