Hormon Seksual

Maaf mommy. Ada x yg da masuk 6 bulan, 20w++ nafsu utk bersama berkurg/xde? Ada x cara utk tgkatkan nafsu? Dan x nk bg kering? 😢 setiap hari risaukan mslh ni, lagi2 bila suami minta.. Sebersalah nk tolak.. #23w #bantuinfo

11 Balas

maybe bleh pakai pelincir.. tp mungkin kena consult doc. cumanya sis, kdg sy pun kurang air tp bagi je husb buat slow2 lama2 terangsangla.. tp kata kat dia sekejap dah la sbb kita xlarat. dan bgtau husb siap2 yg sy xkan larat nak buat apa2 sbb pinggang xlarat nak angkat lama (kalau nk position on top utk elakkan hempap perut). so husb kena buat sendiri je cuma terbatas la position2 tu. xpe dia ok je. sy pun ok je skjap2. lama2 nanti rasa ngilu bwh/cramp perut. cuba slow talk dgn husb utk cara2 atau position mana yg sis selesa. kdg dorg ok je wlaupun skjap.

foreplay bg lama sikit lepastu direct je ckp dkt suami, takpayah tahan lama2 sgt nak keluarkan air tu.. sbb kalau lama2 mmg kering melecet mmg tak puas la kita ni tp perut dok mengeras kalau bersama jadi risau saya biarlah suami bg dia lepas dulu nanti nak pantang lagi lama dia nak puasa 🥲

saya jujur je dengan suami bab takde nafsu ke arah tu 😂 sebab memang tak rasa nak. dia tak minta tapi kalau dapat dia on . so selalu saya bagi dia puas seorang sebab kesiankan dia 😅 saya dari trimester pertama sampai ke 2 still tak rasa nak pun 😂 now dah 24w

2y ago

Betul la tu 😅 mmg selalu bg puas jee utk suami. Tp kdg nak jugak rasa puas, n bersama, cuma x blh dpt rangsangan ke arah tu.. Hormon x cukup agaknya 😢

Sy bila dh tahu pregnant skrg dh 6m sy & suami tk bersama langsung sbb takut, lagi pom sy selalu letih & ni ank first takut berlaku apa2 nanti. Suami pom tk de meminta, tp 2 bukit kt atas memang tk lepas dia pegang 🤭

Saya mood ok nak je tp kering so pakai eo baru ok kejap je dah basah.. tp suamipn smgu sekali je dia minta.. okla xtaula t3 nti perut makin besar

2y ago

eo apa ye sis pkai

tapi saya mmg percaya..klau dekat2 terimaster 2@3 bersama gan suami proses bersalin mudah...walaupun tak minum jus kah@susu ibu..

sya plk T1 tk de nafsu nk bersama msuk T2 baru ada klau nk hari2 hahaa cik shuben lak tk tahan layan aduii tk tau nnt T3

kalau kurang air boleh beli lubricant/pelincir. foreplay kena lama sikit. bincang elok2 dgn hubby.

🤭hormon kadang kita bertukar bab mengandung.tapi saya nafsu ok gan suami...😊

Ingatkan saya je yg mcm ni, rupanya mmg normal ye… kadang2 kesian kat suami😅