UPT test result

hi, maaf masih baru disini. symptoms for now: -hunger (kadang sejam lepas makan, lapar lagi) -frequent urination (padahal minum air pun jarang) -headache -fatigue (biasa pukul 3am pun mata tahan, now 9:30pm dah nak lelap. siang hari pun lelap🥹) -saya jadi loya tengok mayo😩🤮 -jadi kurang suka pada nasi, suka roti/cereals/nestum. expected period lagi 1w from now. saya dah buat today, negative. so, when should be the ideal date to get definitive result from upt? am i actually pregnant or just hormon things? Tq. #ingintahu #pleasehelp #uptconcern #symptoms

11 Balas

Dah delay period baru check. If you’re hoping for a baby too much pun sometimes boleh kena simptom mengandung. Mcm i dulu kekonon mengidam makan ayam goreng mamak everyday. And alahan dgn certain food will feel nausea. Tp x pregnant pn. Sekali bila dh pregnant, semua alahan or mengidam takde pun 🥹. Anyway, semoga dpt berita baik nnti :)

4mo ago

Alhamdulillah sis, now menunggu hari dah ❤️

I selalu je kena scam dgn pregnancy symptoms ni in the end period pun turun 😆. So selagi tak missed period mmg i tak percayakan sgt symptoms tu. Symptoms nak period, pregnant & hormon issues sama je sis. So better check after dah late. My latest pregnancy lagi laa takda symptoms, know2 tak period dah lama & rupanya lama dah berisi 😊

Kalau curious jgk bleh beli test kit clear blue yg mahal sikit jenis early detect punya .bleh detect 6 hari sebelum hari awak sepatutnya period . Tapi klu taknak membazir dan boleh tunggu better tunggu & take early precautions siap2 utk tak makan benda tajam such as nenas,air tebu and etc .

could be either. ideal date is after you've missed your period. tapi kalau tak sabar (macam saya haha), boleh keep testing every 2 days sebab in viable pregnancy, HCG akan double every 2 days. kalau suspect pregnant, amik folic acid sesiap.

For me, it too early to check.. better tggu smggu after period delay.. klu preggy, line da terg.. snang x payah nak konfius..

Too early to check. Tunggu lewat period and check. Sometimes pregnancy symptoms would be the same as period symptoms

semua yang awak kena sama macam saya. lagi 8 hari period nak datang. semoga ada sinar utk kita. #gugur2kali 😊

Boleh try check every morning when you wake up. Kadang disebabkan perubahan hormone dalam badan…

hi awak , sy dulu mcmtu.. sy cek lps 5 hari delay baru double line. awal2 tk nmpk. Jga diri ya

kdg2 blh jd perubahan dlm hormon. if nk check upt tunggu je delay period nnt.