keputihan semasa pregnant

Assalammualaikum.. Saya nak tanya, macam mana nak hilangkan atau petua kurangkan keputihan semasa mengandung,, saya time mengandung je ni alami keputihan & and keputihan ni menyebabkan miss v saya terasa pedih kadang gatal.. Maaf soalan agak sensitif.. Please help me...

1 Balas

Kalau gatal kena bgtau kat doctor. Diorg akan check takut infection. Sy segan nk bagi nurse amek, sy just jaga kebersihan. Jgn pakai pantyliner, basuh dgn sebersihnya. Sy pakai sabun cetaphil sbb tak berbuih. Alhamdulillah mmg kurang sgt2. Boleh cuba sis. Sy share dari pengalaman shj.